2012. június 23., szombat

A pszichés fertőzések

Pszichés fertőzések Terjedésük láthatatlan, megfoghatatlan, alattomos folyamat. Létezésüket, terjedésüket nem lehet bizonyítani, közvetett módon azonban vitathatatlanul bizonyítható létezésük, kártékony hatásuk. Amennyiben adtál már tanácsot lelki problémáira, észrevehetted, hogy állapota kihat a tiédre is. Benned is megjelennek/hetnek a negatív érzelemminták, amiknek megoldásában beszélgetőpartnered tanácsodat kérte. Ha esetleg nem a legjobb pszichés állapotodban osztottad volna tanácsaidat, többet ártottál magadnak, mint amennyit esetleg a hozzád fordulón segíteni tudtál volna. Így terjed, mint egy vírus. Legjobb ilyenkor elhárítani az ilyen jellegű beszélgetést mindkét fél érdekében. Nem szégyen beismerni, ha néha te is elgyengülsz, folyamatos edzésed ellenére. Még az élsportolók sincsenek állandóan teljesítményük csúcsán. Csak a versenyre időzítik a csúcsformát.
Tanácsok helyett mutass inkább példát. Ott van még neked a család, ahonnan nem mindig tudod magad kivonni. Sok testi zavarhoz a család számtalan viselkedésmintája vezet. Megfigyelhető, hogy a gonosz embereknek elsősorban elméje, szíve és mája károsodik. „Felforr az agya, szívtelenné vált, sárga lesz az irigységtől (ami a máj funkciózavarára utal), önzéstől.” Az önző emberek áldozatai, elsősorban a gyermekek, és a család gyengébb tagjai, akiknek el kell viselnie az önző ember zsarnoki uralmát, szorongani fognak. A szorongás elsősorban emésztőrendszeri (lenyeli, és nem tudja megemészteni a sérelmeit), és vérnyomásproblémákat (elfojtott indulatai miatt) okoz.
A lelki minták átörökíthetők. A szülők viselkedésmintáinak gyermekei által történő örökítése remekül példázza az elme és a mélytudat működését. A másolás automatikusan zajlik, a gyermek tudatában sincs megfertőződésének. Nincs akarati erőfeszítés, így a mélytudat akadálytalanul, válogatás nélkül magáévá teszi az érzékelt mintaprogramokat. Megfigyelhető – bár általánosításnak tűnhet -, hogy alkoholista, agresszív szülők gyermekei, hasonló szülőkké válnak. Ha valakit gyermekkorában rendszeresen vertek nevelési célzattal, könnyen nyúl ehhez az eszközhöz saját gyermekével szemben. Sok esetben nem is nevelési eszköz, mindössze a szülő saját feszültségének levezetési eszköze. A káros viselkedési mintákat örökítettben azonban ez nem is tudatosul. Automatikusan cselekszik programja alapján. Ez persze a felnőtt gyermek lelkületétől is függ. Szerencsés esetben tartózkodik az általa elszenvedett viselkedésmintáktól, mert nem szeretne fájdalmat okozni szeretteinek.
A szuggesztió törvénye miatt azonban ez sok esetben nem sikerül. Amit táplálsz, az növekszik. Ellenállásod negatív programjaiddal szemben éppen azokat táplálja folytonos figyelmed által. Tudatod akarata alulmarad mélytudatod képzeletének erejével szemben. Mivel minden gondolat, minta egyformán rögzül – legyen az pozitív, vagy negatív – nincs szükség erőfeszítésre, elegendő a folyamatos „mantra” szerű gyakorlás. Mi több, akkor válik igazán sikeressé a folyamat, ha az akarat nem befolyásolja. Gyermekként nem tudtuk hogyan működik elménk, senki nem tanította nekünk. Ezért szelektálás nélkül fogadtunk be mindenféle – hasznos és káros - információt egyaránt.
Sikerünk, gyógyulásunk érdekében végzett gyakorlásunk során akaratunk megfeszülhet, gátolva ezzel az előnyös tudattartalom beépüléséhez szükséges lelki állapot elérését. Most, hogy már ismerjük a pozitív szuggesztióban rejlő lehetőségeket, a múlt berögzült mintái akadályoznak minket. Ez az akarat görcsössége, amit nehezen kapcsolunk ki. Hogyan irthatod ki lelki kórokozóidat? Tudatossággal. Ha naponta legalább kétszer – lehet többször is -, reggel és este következetesen gyakorlod valamelyik módszert, a gyógyító információ zavartalanul, és tökéletesen rögzül elmédben. Az univerzum törvénye szerint, ezt követően megvalósulásra törekszik.
Határozd meg a fertőzést, tudatosan. Felismerve magadban hogy a kórokozó nem egyéb, mint szuggesztió, egyértelművé válik semlegesítése is. Használhatod a behelyettesítés törvényét. Túl egyszerűnek tűnik ez a módszer, problémád nagyságához mérten?
Gondolkoztál már azon, hogy jelen problémáidat kiváltó mintáidat mi módon rögzítetted? Folyamatosan és módszeresen beléd szuggerálták. Immár tudatos szuggesztióval új motivációkat, programokat illeszthetsz bele gondolkozásodba, viselkedésedbe. Ezáltal új körülmények „teremnek” a kívánt változás eléréséhez.
Az AFT, EFT segítségével napi pár perc, és kitartó munkával ezeket a negatív beprogramozottságokat felül lehet írni, át lehet programozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése