2012. június 24., vasárnap

Mitől Kvantum???

Mitől kvantum valami? Jelenleg a korszak kulcsszava a kvantum. Minden kvantum: a James Bond film, a diagnosztizáló készülék a gyógyítás, az energia...

Én magam is kvantumképző néven csinálok egy programot, ami sok mindent magába olvaszt, főképp Richard Bartlett gondolkodásmódját, a Mátrix Energetika gondolatait, de ezen kívül még több megközelítést, amivel megvan a közös látásmód. Pontosan meg tudom mondani, hogy mitől "kvantum", miért használom ezt a kifejezést. Még akkor is, ha mögötte egy annyira homályos világleírás van, amivel nem sokan tudnak mit kezdeni. És ennek a nézőpontnak alapján kritikát merek megfogalmazni több megközelítéssel kapcsolatban!

Fenntartom, hogy az én megközelítésem is csak egy nézőpont, de sehol, senki nem adott más magyarázatot a kvantum szó használatára az ezotériában másképp. Nyitottan várok bármilyen más nézőpontot, ellenvetést, véleményt, kritikát! Szóval, az elején kezdve: A kvantum latin szó (quantum, jelentése mennyiség). Legáltalánosabban véve valami mérhetőnek az alapvető egysége. A kvantumfizikában a legkisebb adag, amivel egy mérhető mennyiség növelhető. Az energia kvantuma például a foton, egy adott frekvenciájú hullámszerű csomag. A kvantumfizika egyik megfigyelése, hogy kétféle módon fogható meg egy jelenség: mint megszilárdult, részecske jellegű jelenség, vagy mint lehetőségek hulláma. Ennek a bővebb bemutatása a kettős rés kísérlet.

Ezt a jelenséget, ha levetítjük a tudatosság szintjére, a következőt kapjuk: Amikor valamit megfigyelünk, "megmérjük", akkor összeomlik a lehetőségek végtelen hulláma, és konkrét valósággá válik számunkra. Innentől, ha konkretizálódik, csak komoly energiával, munkával tudunk rajta változtatni. Ha képesek vagyunk egy pillanatra felfüggeszteni a nézőpontunkat, visszatérni a végtelen lehetőség, a "hullámok" birodalmába, akkor lehetőséget adunk a dolgoknak, hogy megváltozzanak egy pillanat alatt.

Nem meggyógyítok valamilyen betegséget, hanem létrehozok (pontosabban hagyom, hogy létrejöjjön) egy olyan valóságot, ahol egészség van. Tehát nem rögzítek semmilyen elképzelést, vélemény, diagnózist. Nem mondom rá, hogy karmikus, hogy melyik táblázat alapján, mit árul el a betegséged, mit mond rá a biologika, mennyi energia kell a megváltoztatásához... 

Nem adok energiát, nem tartok 20 percig két pontot, hogy hátha történik már valami. Nem azért nem teszem ezeket, mert ezek rosszak! Mindegyiknek megvan a helye. De nem kvantummegközelítés. Mindegyik szabályok között játszik, és a szabálynak megfelelő módon képes változásokat létrehozni. A kvantumszemlélet túllép a szabályokon. Annyira, hogy bármikor felhasználja a rendszereket, ha hasznos, és bármikor kilép belőlük, ha haszontalan számára. Még az a szabály sincs benne, hogy nincs szabály. Ezen az alapon, amikor részecske állapotban vagy, megszilárdult a hited (nézőpontod, valóságod, egód), akkor sorsod van, determinált vagy és nincs szabadságod. Amikor hullám állapotban vagy (nem vagy), akkor bármi lehetséges. (Akarsz magadnak egy másik lelket? :-) )

A kvantumszemélet nem old meg semmit, egyszerűen mást lát (csinál) helyette. Ezért a betegséggel, problémával való foglalkozást egyszerűen elengedi, "vágólapra" teszi, és játszik mindennel, ami felbukkan. A kvantumszemélet nem diagnosztizál. Diagnosztizálni csak azt lehet, ami fixált, szabályokhoz kötött, megszilárdult. A kvantumszemélet egyszerűen megfigyel, félreáll, és hagyja, hogy történjen, ami történik. Nincs folyamat a kezelésben.

Ha felkapcsolod a villanyt, nem fokozatosan lesz jut az áram az izzókhoz, hanem azonnal. Ha olyan típusú a világítótest, akkor lehet, hogy lassan izzik fel, és idő kell, mire maximális hatásfokon világít, de neked akkor sem kell folyamatosan nyomnod a kapcsolót, elég egy pillanat! Tehát a kvantumszemlélet nem energiaadás, csak a valóság átbillentése, amitől persze energia kezd áramolni, ha éppen arra van szükség.

Nem vizualizál, bár játszik a maguktól felbukkanó képekkel. Nem vizualizálja az eredményt, mert az előre legyártott válaszok sokkal szűkebbek annál, ami lehetséges. A kvantumszeméletnek nem válaszai vannak, hanem kérdései. Milyen egyéb lehetőségeim vannak? Ha nem azt jelenti valami, amit eddig gondoltam róla, akkor mit tud még mutatni? A kvantumszemlélet eszközei nem fixek, nem technikák, csak sorvezetők a bal agyféltekének.

Rengetegen tanítanak "kétpontozást", mint módszert, de kevesen értik igazán, hogy ez nem módszer, nem technika, nincsenek szabályai, csak az számít mögötte igazán, hogy félre tudsz-e állni az okosságoddal. Erre kiváló "módszer", hogy a szívedbe mész és nyitott kérdéseket teszel fel, és soha, de soha nem állsz meg semmilyen válasznál!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó cikk, épp ma írtam valakinek, hogy hajdan az op-art volt a divat, ma ez. Most már kicsit máshogy gondolom.

    VálaszTörlés