2012. november 26., hétfő

Veszekedni jóóó!


Veszekedni jó!





A félelem, és  a szeretet az ami a leggyorsabban generálja azt amit gondolunk.

Az érzések az üzemanyag, és a negatív érzés sokkal hatékonyabb, és gyorsabb, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni!
Az érzések azok mindig külső eseményekre adott válaszaink, hit és hiedelemrendszerünktől függően. Tehát ha nem figyelünk érzéseinkre, akkor egy egyszerű kis vita egy folyamat kezdőpontjaként életünket teljesen átterelheti más életvonalra.

Tehát nagyon sok lehetőségünk van a sorsunk végkimenetelét megváltoztatni úgy, hogy a két végeredmény köszönő viszonyban sem lesz egymással.


Tehát az érzelmek nagyon fontosak, mert a nélkül teremteni sem tudunk.
Haragunkat és dühünket pedig felhasználhatjuk saját jólétünk érdekében, ha nem másoknak adjuk azt az energiát, amit dühünkben odaajándékozunk másoknak.


Ez is egy kicsit furcsa, ha belegondolunk, hogy pont azzal teszünk jót, akire dühösek vagyunk, mert rengeteg energiát adunk neki, abban a pillanatban, ha felbosszant bennünket, és ettől az energiakészletünk drasztikusan lecsökken, vitapartnerünk pedig egyre jobban érzi magát.

Az elő és legfontosabb, hogy a dühünk energiáját irányítsuk.

Ezt úgy szemléltetném, hogy amikor valaki felbosszant minket :
- kívánunk neki valamit.

Jelen időben kívánjuk, hogy legyen ilyen, vagy olyan, történjen vele ez, vagy az........tehát átadjuk teremtőerőnket neki.


Ez egy folyamat, amit ha időben nyakon csípünk, akkor kis gyakorlással, amikor mérgesek vagyunk, akkor amikor dühünkben megszólalnánk:
-kívánjunk Önmagunknak:- sok pénzt
 - új autót

 - bármit, amit szeretnénk :)

Így a vita is egy kicsit mókás kimenetelű lesz, mert a vitapartner nem erre a reakcióra számít, és gyakorlatilag lefagy.

Csak próbálják ki. Lehet ezt gyakorolni úgy is, hogy visszaemlékszünk egy ilyen cselekményre:

PL: Drága kedves anyósunk eljön látogatóba, és mi természetesen 2 napja takarítunk, főzünk...és egy kedves szóval földbe döngöl bennünket az anyós:


      - Látom édesem nem volt időd, mert úgy néztek ki, mint egy Máv állomás! / ez egy Kedves anyós :)  /
erre mit lehet válaszolni? én nagyon kreatív vagyok, és volt lehetőségem gyakorolni, mert a szomszédban lekik  a párom édesanyja, és elhihetitek, hogy egy idő után kifejezetten élveztem ezt a fajta "teniszmérkőzést", ami sajnos véget ért, mert mivel nincs játék, vagyis energia halászás, már nincs értelme a vitának. Tehát csak idő és kitartás kérdése, hogy véget vessünk eme buta csatározásoknak.
Tehát válasz, Anita módra:
            - Bárcsak olyan fantasztikusan tudnék főzni mint Anyuka.

- A bejárónő tényleg remek ötlet :), majd szólok a férjemnek :)
- Tényleg le kell cserélni ezt a lakást egy nagyobbra, mert megérdemlem :)
- Egy mesterszakács tényleg elkél ide :)
- El is megyek egy főzőtanfolyamra :)

ha nem vagyunk ennyire toleránsak kicsit erősebb válaszok:

- Tényleg többet érdemelek :)
- Most hogy így mondja, el kéne kicsit utaznom

DE, több éves tapasztalat után rájöttem, igaz nehéz volt, mert igen-igen temperamentumos vagyok, és szeretek vitatkozni, hogy az ilyen megjegyzéseket nem mindig kell lereagálni, és úgy kell csinálni mintha meg sem hallottuk volna, SŐT én valamikor kifejezetten élveztem, ha egy ilyen beszólást kaptam, hogy homlok egyenest más választ adtam:
pl:-És tegnap a barátnőm olyan szép karácsonyi díszeket csinált otthon.
   - Múlt héten egy szenzációs filmet néztem a tv-ben, ami annyira megragadott, a szereplők...stb, és mondjuk a mondókánkat, és a mondat végén arra sem emlékszik, hogy ő mit mondott.


Ezekkel a gyakorlatokkal hatékonyan elősegíthetjük fejlődésünket, illetve közérzetünk is érezhetően jobb lesz.
Azt mindenki figyelmébe ajánlom, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, és tessék gyakorolni, először csak kisebb nézeteltéréseknél. A hibák a tanulás folyamatához tartoznak. Nagyon szomorú, hogy a gyermekeinknek azt sulykoljuk a fejébe, hogy a hibák kellenek ahhoz hogy tökéletesítsük tudásunkat, magunkat meg tökéletesnek állítjuk be, vagy megrójuk magunkat ha hibát követünk el. Pedig a hibát arra jók, hogy rálátásunk legyen a hiányosságainkra, és pontosan hogy segít kiküszöbölni azt ami nem annyira hatékony még az életünkben.

Tehát csak fel a fejjel, és kitartás!

Nagyon kellemes gyakorlást kívánok mindenkinek!

Aki mélyebben szeretne belemerülni ebbe a témába skypon online tanácsadás, vagy a decemberi CSODA tanfolyamomra még van lehetőség helyet foglalni :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése